TOFFELI – Hoito-ohjeet

TOFFELIT ovat 100% aitoa villaa erittäin helppohoitoiset, mutta hyvin hoitamalla pidennät niiden käyttöikää ja pidät huolta kauniista ulkonäöstä.

TOFFELEIDEN huopapintaan tarttuneen lian voit puhdistaa harjaamalla pintaa tavallisella juuriharjalla. Jos huopakenkiin tulee tahroja, voit poistaa ne pyyhkimällä sienellä ja miedolla pesuaineella. Talviaikaan huopakengille riittää yleensä hoidoksi tuuletus, ja kesäaikaan niitä voi tarvittaessa raikastaa ruokasoodalla: ripottele ruokasoodaa huopakengille, anna sen vaikuttaa puolisen tuntia ja imuroi sitten pois.

Huopakenkiä ei koskaan pidä pestä pesukoneessa, eikä pesemiselle muutenkaan ole tarvetta. Huopakengissä käytetty villa on materiaalina antibakteerinen, ja siksi bakteerit eivät elä siinä. Samasta syystä huopakenkien villamateriaali ei myöskään ala haista hielle.

Huopakengät eivät mene pilalle kastumisesta, mutta on tärkeää kuivattaa ne käytön jälkeen. Jos huopakenkiä käytetään toistuvasti märkinä, niiden villakuitu alkaa pikkuhiljaa venyä ja antaa periksi, tai irrota muovipohjasta.

Huopakengät kuivuvat hyvin huoneenlämmössä, älä kuitenkaan kuivaa niitä esim saunassa, sillä villa kutistuu korkeissa lämpötiloissa.

Huopakenkien pintaa ei tarvitse eikä kannata käsitellä, sillä muuten niiden hengittävyys voi häiriintyä. Villa hylkii luontaisesti likaa, vettä ja hajuja. Villa myös huolehtii itse kosteudensäätelystään: jos jalka hikoaa, villa imee kosteuden, kun se saa levätä, se luovuttaa taas kosteuden pois.

Paksu EVA -pohja tuo TOFFELI huopakengille lisää käyttömahdollisuuksia. TOFFELEITA voit käyttää kaikissa olosuhteissa eikä niiden käyttöaika rajoitu vain talvipakkasiin. Villa on luonnonmateriaali, joka elää ja sopeutuu monenlaisiin olosuhteisiin. EVA (etyyli-vinyyli-asetaatti) -pohja on umpisoluista, puolijäykkää solumuovia. EVA-muovin etuja ovat joustavuus, pehmeys, hyvä säänkesto ja kemiallinen kestävyys. Lisäksi sillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet ja iskunvaimennuskyky.

Huopakengät on hyvä säilyttää ilmankosteudeltaan vakaassa tilassa. Jos kengät ovat pidempään pois käytöstä, ne voi varmuuden vuoksi suojata muovipussilla. Huopikkaat on perinteisesti suojattu sanomalehteen käärimällä, jotta koiperhoset eivät pääse tuhoamaan villaa, mutta muovipussi ajaa hyvin saman asian.

Huopatossut ja -kengät muotoutuvat käytössä ja lopullinen lesti leveyden osalta tulee käyttäjän omasta jalasta. Erikoismuotoiltu TOFFELI Ergopohjallinen tuo kenkään lisää käyttömukavuutta ja tukee hyvin jalkapöytää. Puhdista pohjalliset juuriharjalla harjaamalla.

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiisi sähköpostitse osoitteessa veronika@laveenagroup.fi